Duurzaamheid & Milieu

tamoil_milieu

‘Positive Energy’

Tamoil onderschrijft drie belangrijke voorwaarden, te weten:

  • continue ontwikkeling van producten en diensten
  • zorg voor het milieu
  • sociale betrokkenheid

Dat laat zich in ons direct handelen als volgt vertalen:

Alternatieve brandstoffen

Tamoil heeft in haar productrange in 2006 als een van de eerste aanbieders in Nederland Bio-ethanol (E-85) en aardgas (CNG) op de markt gebracht. Het product E-85 is inmiddels niet meer leverbaar en is vervangen door SuperE10Plus. Dit nieuwe product in de range draagt bij aan de levensduur van de motor van de auto én geeft meer vermogen. Daarnaast zorgt SuperE10Plus voor een lagere CO2 uitstoot.

Tamoil ontwikkelde SuperE10Plus in samenwerking met FinCo Fuel tot een moderne, milieuvriendelijke brandstof die voldoet aan NEN-228. SuperE10Plus bevat maximaal 10% bio-ethanol. Deze brandstof is geschikt voor vrijwel iedere moderne benzineauto en op dit moment verkrijgbaar bij 15 Tamoil tankstations. Om te controleren of uw auto geschikt is kunt u de SuperE10Plus check doen. De door Tamoil gebruikte ethanol wordt gewonnen uit houtrestafval en absoluut niet uit granen, waardoor de voedselketen niet belast wordt.

Aardgas (CNG)

Tamoil heeft in samenwerking met CNGNet B.V. op haar tankstation op het Forepark in Den Haag een verkooppunt voor CNG ingericht. CNG geeft in vergelijking met benzine, diesel en LPG. een reductie in CO2-uitstoot van 20 tot 25 %.

Toekomstige ontwikkelingen

Als brandstofleverancier blijft Tamoil de ontwikkelingen op de voet volgen en naar verwachting komen er binnenkort meer producten beschikbaar. Tamoil houdt u op de hoogte.

Onze tankstations

Het is bij Tamoil beleid in en om de Tamoil tankstations de zaken zodanig te regelen dat gezondheid en veiligheid van klanten, werknemers en publiek voorop staan. Tezamen met een vooraanstaande positie ten aanzien van milieubescherming doet Tamoil er alles aan dit zo goed mogelijk te waarborgen. In dit kader is het vanzelfsprekend dat Tamoil Nederland haar tankstations exploiteert conform de geldende milieueisen.