Veelgestelde vragen

Tamoil Tankstations

Graag zou ik een overzicht hebben van alle Tamoil tankstations in Nederland. Waar kan ik dit overzicht vinden?

Gebruik hiervoor de ‘Tamoil pomplocator’ bovenaan de pagina voor een actueel overzicht van de Tamoil tankstations. Selecteer op postcode of plaatsnaam.

Ik heb getankt en zie dat er een hoger bedrag is afgeschreven of gereserveerd. Hoe zit dat?

Bij onbemand tanken wordt altijd een reservering gemaakt op het moment dat u een bankpas of creditcard aanbiedt, zodat de pomp vrijgegeven kan worden. Dit reserveringsbedrag bedraagt maximaal € 200,= en komt voort uit Europese afspraken die hierover zijn gemaakt. Nadat u getankt hebt, wordt alleen het uiteindelijke bedrag definitief afgeschreven. De reservering komt vervolgens automatisch te vervallen.

Over het algemeen merkt u hier niets van. Na enkele minuten wordt de reservering meteen gecorrigeerd naar het werkelijke bedrag van uw transactie. Helaas komt het soms voor dat een reservering bij de bank blijft hangen. Tot onze spijt kunnen wij hier niets aan doen. Het gereserveerde bedrag wordt namelijk niet door Tamoil ‘vastgehouden’.

De oplossing

Onze ervaring is dat de correctie uiteindelijk altijd wordt doorgevoerd. Het is alleen niet duidelijk wanneer. Mocht er na 24 uur geen correctie hebben plaatsgevonden adviseren wij u contact op te nemen met uw bank. Voor aanvullende informatie kunnen zij uiteraard contact met ons opnemen (telefoonnummer 088 – 400 73 00). Wij merken dat service medewerkers van banken niet altijd goed op de hoogte zijn van deze problemen.

Bij betalingen met een creditcard (VISA/AMEX/ECMC) duurt deze verwerking overigens langer. Is er sprake van een betaling in het buitenland of met een buitenlandse creditcard dan kan het zelfs een week duren voordat de bedragen worden gecorrigeerd.

Het is goed om een bon van de transactie te kunnen laten zien. Mocht u geen bon hebben, dan kunnen wij deze voor u opvragen. Wanneer u ons een e-mailbericht stuurt met daarin plaats, datum/tijd, product en bedrag, zorgen wij dat u alsnog een transactie bon krijgt.

Waar is het dichtstbijzijnde Tamoil tankstation?

Op de pagina Tankstations bovenaan deze pagina vindt u altijd een actueel overzicht van de Tamoil tankstations. Selecteer op postcode of plaatsnaam.

Kan ik bij Tamoil tolkaarten kopen voor België?

Ja, er zijn op 3 Tamoil tankstations automaten geplaatst waar u een tolkaart voor België kunt aanschaffen. U vindt de automaten bij:

 • Tamoil tankstation De Barrier, Barrier 14, 5571 TV Bergeijk
 • Tamoil Express Hoogerheide, Middenweg 2, 4631 ST Hoogerheide
 • Tamoil tankstation Den Hoek, Turnhoutseweg 32a, 5541 NZ Reusel
Heeft Tamoil een klachtenregeling?

Wij doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen en u te bieden wat u vraagt. Als u toch ontevreden bent over onze dienstverlening en u wilt daarover een klacht indienen, dan helpen wij u hier graag bij. Onze klachtenprocedure vindt u op onze website.

Tamoil Euro 95 (E10)

Wat is E10?

E10 is benzine waar tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol in zit. De “E” staat voor bio-ethanol. De 10 staat voor het maximale percentage. E10 is alleen geschikt voor benzinevoertuigen. Wat bio-ethanol is, leest u verderop. Tamoil biedt E10 aan in de vorm van Euro 95 (E10).

Hoe herken ik E10 brandstof bij het tankstation?

Sinds oktober 2018 zijn alle brandstoffenstickers in heel Europa gelijk. U herkent E10-benzine aan de sticker op het tankpistool, op het etiket van de tankzuil en de tankvulopening.

Wat moet ik doen voor ik E10 tank?

Meer dan 9 op de 10 benzinevoertuigen kunnen op E10 rijden. In de handleiding staat of uw voertuig geschikt is voor E10. Sinds oktober 2018 moet er bij nieuwe voertuigen aan de binnenkant van de tankklep staan of zij op E10 kunnen rijden. U kunt het ook navragen bij uw garagebedrijf of checken op www.e10check.nl.

Kan ik geen E10 tanken als E10check.nl dat afraadt?

Eén keer verkeerd tanken met E10 levert geen schade op aan uw voertuig. Laat in dit geval de E10-benzine niet langdurig in de tank. Tank de volgende keer de juiste brandstof.

Wat is bio-ethanol?

Bio-ethanol is alcohol gemaakt uit landbouwgewassen en/of afval. Het is een biobrandstof en moet voldoen aan Europese duurzaamheidsregels.

Is bio-ethanol in benzine nieuw in Nederland?

De inzet van bio-ethanol in benzine is niet nieuw. In Nederland tanken we al E5-benzine. Hieraan is al tot maximaal 5% bio-ethanol toegevoegd. In onze buurlanden is E10 al op veel tankstations te krijgen.

Waarom introduceert Nederland E10?

Het introduceren van E10 in Nederland zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot van benzine minder wordt. Door biobrandstof toe te voegen zijn minder fossiele brandstoffen nodig. En dat helpt de CO2-uitstoot te verminderen.

Waar komt bio-ethanol vandaan?

Bijna alle bio-ethanol, die in Nederland wordt gebruikt, is gemaakt in Europa. De grootste Europese bio-ethanolfabriek staat in Rotterdam.

Bij het tanken zie ik naast E10 en E5 ook de getallen 95 en 98. Wat betekent dit?

De getallen 95 en 98 staan voor het octaangetal in benzine. Het octaangetal is altijd genoemd, ook bij E10 en E5. Tank in ieder geval geen benzine met een octaangetal lager dan voorgeschreven om motorschade te voorkomen. In Nederland komt een lager octaangetal dan 95 niet voor, maar in het buitenland soms wel.

Verdwijnt E5 benzine?

Deze benzine blijft gewoon te koop. Tankstations in heel Nederland mogen altijd een alternatief voor E10 benzine verkopen. Op de meeste Tamoil tankstations biedt Tamoil E5 aan in de vorm van Superplus98 (E5).

Mag ik E10 vermengen met E5 benzine?

Jazeker. Het is wel belangrijk dat het voertuig geschikt is voor E10 brandstof. Doe de E10-check op www.e10check.nl. Elk benzinevoertuig dat geschikt is voor E10 kan altijd E5 gebruiken.

Neste MY Renewable Diesel

Wat is Neste MY Renewable Diesel?

Neste MY Renewable Diesel is een HVO, een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Neste MY Renewable Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen. De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend. Neste MY Renewable Diesel levert een reductie van uitstoot van broeikasgassen tot wel 90%. Een schoolvoorbeeld van een verantwoorde deelname aan de circulaire economie. Ook is Neste MY Renewable Diesel het hele jaar door winterbestendig.

Waar wordt Neste MY Renewable Diesel van gemaakt?

Neste MY Renewable Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen en is daarom een circulair product. Het afvalproduct bestaat uit resten van plantaardige oliën uit de voedingsmiddelenindustrie. In deze sector wordt heel veel gebruik gemaakt van plantaardige oliën voor voedselbereiding. Alle plantaardige afvalolie producten die daarbij vrijkomen, kunnen wij gebruiken als grondstof voor Neste MY Renewable Diesel.

Is Neste MY Renewable Diesel geschikt voor mijn motor?

Of uw voertuig vrijgegeven is voor HVO brandstoffen vindt u in de handleiding van uw auto. Mocht u twijfelen neem dan contact op met uw dealer of de fabrikant. In de Scandinavische landen, Amerika en Canada rijdt het overgrote deel aan dieselvoertuigen ook op dit product. Daar noemen ze het HVO.

Waar kan ik Neste MY Renewable Diesel tanken?

U kunt Neste My Renewable Diesel tanken bij 56 Tamoil tankstations in Nederland. U kunt terecht bij Tamoil in Akkrum, Alkmaar, Amersfoort, Andijk, Beesd, Bergeijk (Broekstraat, De Barrier), Bergen op Zoom (Van Konijnenburgweg), Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Den Haag, Drachten, Edam, Eethen, Eindhoven (1e Lieve de Keylaan, Sint Bonifaciuslaan, Tongelresestraat, Quinten Matsyslaan), Emmeloord, Goirle, Groningen (Peizerweg), Heerlen (De Kissel), Heino, Hilversum, Kootwijkerbroek, Leeuwarden, Lomm, Maastricht, Marrum, Meeden, Meppel (Rabroekenweg), Nieuwegein, Nieuw-Vennep, Numansdorp, Oegstgeest, Ommen, Ossendrecht, Oud-Beijerland, Pingjum ‘t Strand, Purmerend, Rotterdam Ommoord, Scheemda, Sprundel, Suameer, Terheijden, Terneuzen (Zuidpoort), Tilburg (Ringbaan-Noord), Valkenswaard, Veghel, Wesepe, Windesheim, Winsum, Wolvega, Zaltbommel, Zeeland en Zwaagdijk. De adressen van deze tankstations vindt u in de pomplocator op deze website.

Wat doet Neste MY Renewable Diesel met het AdBlue verbruik?

AdBlue is een product wat uit water bestaat met een beetje ureum. Dit kun je niet gebruiken als brandstof. Het heeft als doel om de NOx (stikstofoxide) te reduceren. Neste MY Renewable Diesel is een brandstof en heeft een lagere NOx uitstoot dan fossiele diesel bij verbranding (stikstofoxide). De reductie hiervan verschilt per motor en kan variëren van 3% tot 20%. De AdBlue systemen meten de hoeveelheid NOx in het uitlaatsysteem. De AdBlue wordt ingespoten om de uitstoot van NOx te reduceren. Wanneer ze minder NOx meten wordt er minder AdBlue ingespoten.

Tamoil Mobility Card

Hoe vraag ik een Tamoil Mobility Card aan?

Op de pagina Tankpas vindt u alle informatie over het aanvragen van een Tamoil Mobility Card. Hier kunt u ook het aanvraagformulier downloaden.

Krijg ik extra korting met de Tamoil Mobility Card?

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en het aantal liters wat u per jaar bij ons tankt, kan er een kortingsafspraak gemaakt worden.

Mijn Tamoil Mobility Card is gestolen/ben ik verloren. Wat moet ik doen?

U kunt uw Tamoil Mobility Card 24/7 blokkeren via de klantportal. Tijdens kantooruren kan dit uiteraard ook via de Tamoil Customer Service via telefoonnummer 088-4007300. Houd uw debiteur- of kaartnummer bij de hand voor een snelle afwikkeling. Een debiteurnummer vindt u rechtsboven op de factuur. Het kaartnummer vindt u altijd terug op de tankbon.

Mijn Tamoil Mobility Card is na 3x een verkeerde pincode intoetsen geblokkeerd. Wat moet ik doen?

Wanneer u drie keer een verkeerde pincode intoetst, wordt uw Tamoil Mobility Card automatisch voor 24 uur geblokkeerd. Na het verstrijken van deze tijd kunt u de kaart weer gebruiken. Mocht u de pincode vergeten zijn, neem dan tijdens kantooruren contact op met de Tamoil Customer Service via telefoonnummer 088-4007300. Houdt u alstublieft uw kaartnummer bij de hand? Dan kunnen wij u snel helpen.

Mijn Tamoil Mobility Card geeft bij aanbieding op de tankautomaat een foutcode. Wat betekent dit?

Neem contact op met de Tamoil Customer Service. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 088 – 400 73 00. Houdt u alstublieft uw kaartnummer bij de hand, zodat wij uw gegevens kunnen opvragen in ons systeem.

Waarom heeft mijn Tamoil Mobility Card een limiet?

Tot onze spijt worden ook tankpassen geskimmet en/of misbruikt. Om een eventuele schade bij misbruik zo klein mogelijk te houden, heeft Tamoil Nederland een limietensysteem ontwikkeld. De limiet is afhankelijk van het aantal malen dat u per dag en per week tankt en wordt eenmalig vastgesteld.

Mocht de limiet van uw tankpas niet toereikend zijn, neem dan even contact met ons op via 088-4007300. In overleg kan een kaartlimiet zowel naar boven als naar beneden aangepast worden.

Waar kan ik terecht met mijn Tamoil Mobility Card?

Op de pagina Tankstations vindt u welk tankstation het dichtst bij u in de buurt is. Naast de Tamoil tankstations kunt u ook terecht bij een aantal locaties van andere merken, waarmee Tamoil een samenwerkingsverband is aangegaan. Tevens kunt u zien welke producten en services beschikbaar zijn.

De kaart heeft nu een RFID chip. Wat kan ik extra met de pas?

U kunt nu aan de pomp, via de buitenpaal, contactloos betalen. U hoeft dus niet meer de magneetstrip door de lezer/reader te halen.

Waar kan ik contactloos betalen met de Tamoil Mobility Card?

Met de nieuwe Tamoil Mobility Card met RFID chip kunt u contactloos betalen op alle Tamoil tankstations in Nederland, zowel op de betaalterminal buiten als bij de kassa.

Hoe herken ik bij een Tamoil tankstation of ik contactloos kan betalen?

Bij alle Tamoil tankstations is onderstaande sticker op de buitenpaal opgenomen om aan te geven dat u contactloos kunt betalen.

Kan ik ook bij andere tankstations contactloos betalen?

Op www.tamoil.nl vindt u alle tankstations waar de Tamoil Mobility Card geaccepteerd wordt. Als de buitenpaal voorzien is van een unit voor contactloos betalen kunt u ook daar op deze wijze betalen

Moet ik nog wel mijn pincode en kilometerstand invoeren als ik contactloos betaal?

Ook als u contactloos betaalt, moet u altijd uw pincode en/of kilometerstand invoeren. Dit is ter beveiliging van misbruik van uw card.

Kan ik ook nog steeds met magneetstrip betalen?

Met de nieuwe Tamoil Mobility Card waar een RFID chip is opgenomen kunt u zowel contactloos als met magneetstrip afrekenen.

Hoe herken ik de nieuwe Tamoil Mobility Card met RFID chip.

Op de nieuwe pas is rechts onder een icoon opgenomen voor contactloos betalen opgenomen.

Kan ik met deze nieuwe RFID chip ook betalen bij de wasstraat?

Als wassen op uw huidige kaart is toegestaan op dit moment kunt u ook contactloos betalen bij de wasstraat. De kaart heeft ook nog magneetstrip welke u nog steeds kunt gebruiken bij bepaalde wasstraten.

Kan ik met deze pas ook elektrisch laden?

Jazeker, u kunt de Tamoil Mobility Card ook gebruiken om elektrisch te laden. Indien u elektrisch wilt laden met de Tamoil Mobility Card betaalt u daarvoor maandelijks € 4,95 per kaart (exclusief BTW). Daarnaast betaal je de tarieven per kW. Meer informatie over de tarieven vind je terug op onze website.

SEPA

Waarom vraagt Tamoil om een doorlopende zakelijke SEPA incasso?

Tamoil is van mening dat een doorlopende zakelijke incasso het beste past bij de verkoop van brandstoffen via de Tamoil Mobility Card. Daarnaast sluit dit het beste aan bij de geldende algemene voorwaarden van deze tankpas.

Kan ik een doorlopende zakelijke SEPA incasso terug laten boeken?

Terugboeken is niet mogelijk, nadat de incasso heeft plaatsgevonden. U hebt echter wel weigerrecht. Wanneer u het niet eens bent met de factuur dan kunt u de incasso tot 1 dag voor de incassodatum tegenhouden.

Mocht achteraf blijken dat een factuur niet juist is, corrigeren wij de factuur en storten wij te veel betaalde bedrag terug.

Ik heb twee formulieren ontvangen, maar welk formulier moet ik retour sturen?

Het machtigingsformulier doorlopende zakelijke SEPA incasso ontvangen we graag ondertekend retour.

Het tweede formulier is het registratieformulier waarmee u de nieuwe machtiging meldt bij uw bank. Na verwerking ontvangt u van de bank hiervan een bevestiging. Graag ontvangen wij een kopie van deze bevestiging.

Ik wil de nieuwe incasso online registreren. Wat moet ik invullen bij kenmerk machtiging?

Het kenmerk voor de machtiging is altijd het mandaat-id dat u van Tamoil hebt ontvangen.

Mag ik de formulieren ook retour mailen?

Helaas hebben we nog altijd een ‘natte’ handtekening nodig. Dat betekent dat het formulier ook per post geretourneerd moet worden.

Ik kan bij mijn bank geen zakelijke incasso registreren. Wat nu?

Neem even contact met ons op via 088 – 400 7300, zodat we een passende oplossing kunnen zoeken.

Op het registratieformulier staat geen maximumbedrag ingevuld. Hier ben ik het niet mee eens. Hoe nu verder?

Wij zullen nooit een hoger bedrag incasseren dan op uw factuur staat vermeld. Uiteraard is een maximum incasso wel bespreekbaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 – 400 73 00. Op basis van uw brandstofafname kunnen we direct telefonisch een nieuwe bedrag afspreken.

Brandstofprijzen

Wat zijn de actuele adviesprijzen?

De actuele Tamoil adviesprijzen vindt u op de pagina Prijzen op deze website.

Hoe bepaalt Tamoil haar adviesprijzen?

Wij kopen onze brandstoffen in op de daarvoor bestaande markt. Alle belangrijke brandstoffen kennen beursnoteringen (in dollars). Zowel fluctuaties in de dollarkoersen als fluctuaties in de basisprijs in dollars hebben effect op onze inkoopprijs. Dagelijks worden onze adviesprijzen aangepast aan de ontwikkelingen op de inkoopmarkt. Daarnaast worden kosten als accijnzen en BTW doorbelast en aan de overheid afgedragen.

Kan er verschil zitten in prijsstelling tussen Tamoil stations en die van de concurrenten?

De pompprijzen op onze stations worden bepaald op basis van pompprijzen van omliggende concurrerende stations. Dit kan betekenen dat zelfs op bepaalde stations van Tamoil binnen dezelfde gemeente prijsverschillen zitten. Ook voeren wij regelmatig actieprijzen op verschillende stations, net als dat onze concurrenten dat doen. Dat betekent dat de pompprijzen bij de ene Tamoil locatie soms scherper zijn dan op een ander Tamoil station.

Onbemand tanken

Waarom zien we tegenwoordig meer onbemande tankstations dan voorheen?

Hiervoor zijn twee belangrijke redenen:

 1. De techniek maakt het steeds beter mogelijk om tankstations onbemand te kunnen beheren;
 2. Een onbemand tankstation kan vaak goedkoper worden beheerd dan een bemand station, dit voordeel wordt veelal in de vorm van hogere kortingen aan de consument doorgegeven.
Is onbemand tanken veilig?

In samenwerking met de banken zijn de laatste jaren regelmatig aanpassingen aan de tankautomaten doorgevoerd die fraude met betaalpassen zo goed als onmogelijk moeten maken. Wij blijfven hierbij scherp op skimming letten door dagelijks een visuele controle uit te voeren op afwijkingen en waar nodig een nieuwe aanpassing aan de tankautomaat te doen.

Als u desondanks iets raars opvalt aan de tankautomaat of in de omgeving daarvan (personen die proberen mee te kijken, rare of onbekende onderdelen op of aan de automaat), neem dan alstublieft direct contact met ons op via 088 – 400 7300.

Hoe werkt onbemand tanken?

Tanken via de tankautomaat is niet alleen voordelig, maar ook eenvoudig. Als u de volgende instructies volgt, tankt u altijd snel, veilig en voordelig!

 • Voer uw bank-/giropas in
 • Toets uw pincode in
 • Volg daarna de instructies op het scherm
 • U kunt tanken
 • Wilt u een bon, voert u dan nogmaals uw bank-/giropas in
 • U kunt weer voordelig op weg!

Afhankelijk van de aanwezige apparatuur op het tankstation kan deze instructie iets afwijken. Volg altijd de aanwezige instructies op het tankstation.

Kan onbemand tanken ook op bemande tankstations?

Ja, vrijwel alle Tamoil tankstations beschikken over een tankautomaat waar u buiten openingstijden van de shop terecht kunt.

Ik heb getankt en zie dat er een hoger bedrag is afgeschreven of gereserveerd. Hoe zit dat?

Wij weten vooraf niet het exacte bedrag van uw tankbeurt. Daarom kan uw bank voordat u tankt maximaal € 200,= reserveren. Kort na het tanken wordt dit met het bedrag van uw tankbeurt verrekend en geeft de bank de rest van het gereserveerde bedrag weer vrij. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw bank.

Tanken in het buitenland

Ik heb bij Tamoil in Italië getankt, maar i.p.v. wisselgeld heb ik een bonnetje gekregen. Kan ik dit bonnetje alsnog verzilveren?

Ja, dat kan. Wanneer u een ‘credito non utilizzato’ of ‘credito residuo’ bon hebt, kunt u Tamoil Italia verzoeken het bedrag alsnog aan u uit te betalen. Zij hebben hiervoor de onderstaande gegevens nodig:

 • Een scan van het bonnetje
 • Uw adresgegevens
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Uw IBAN rekeningnummer en BIC code

U kunt uw verzoek samen met de bovenstaande gegevens sturen naar info@tamoil.it.

Ik heb geprobeerd bij Tamoil in Italië te tanken, maar dit is niet gelukt. Nu heb ik echter geen geld teruggekregen, maar wel een bonnetje uit de automaat. Hoe krijg ik toch mijn geld terug?

Wanneer u een ‘credito non utilizzato’ of ‘credito residuo’ bon hebt, kunt u Tamoil Italia verzoeken het bedrag alsnog aan u uit te betalen. Zij hebben hiervoor de onderstaande gegevens nodig:

 • Een scan van het bonnetje
 • Uw adresgegevens
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Uw IBAN rekeningnummer en BIC code

U kunt uw verzoek samen met de bovenstaande gegevens sturen naar info@tamoil.it.