Over Tamoil

Tamoil Express Gouda

Tamoil Nederland is al meer dan 75 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt en is in 1993 de merknaam Tamoil gaan voeren. In Nederland heeft Tamoil momenteel 229 tankstations en wil de komende jaren doorgroeien naar 300 tankstations. Het hoofdkantoor van Tamoil Nederland B.V. is gevestigd in Ridderkerk.

Tamoil produceert groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt haar klanten diverse duurzame brandstoffen aan zoals CNG en Neste MY Renewable Diesel op een aantal van haar tankstations. Daarnaast maakte zij als eerste oliemaatschappij in Nederland mobiel betalen aan de pomp mogelijk en introduceerde zij i.s.m. energiedirect.nl in 2017 de Tankey-app, waardoor tanken nog goedkoper is geworden.

Strategie

De kernwaarden van Tamoil Nederland in het kader van haar strategisch beleid zijn klanttevredenheid, innovatie, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid, veiligheid en milieu.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid staat bij Tamoil erg hoog in het vaandel. Zij biedt haar klanten onder andere een scherp prijsbeleid, aantrekkelijke en veilige locaties in de buurt en een hoog servicelevel.

Innovatie

Het introduceren van duurzame producten (groen gas CNG, SuperE10Plus, Blauwe Diesel), mobiel betalen aan de pomp, het loyaliteitsprogramma Tankey, het Zonnepark XXL en andere initiatieven heeft Tamoil op de kaart gezet als innovatieve partij. Tamoil richt zich op deze wijze op het voortdurend signaleren en indien mogelijk implementeren van nieuwe technieken en inzichten ten aanzien van producten, middelen (installaties) en diensten (services).

Duurzaamheid

Tamoil vindt het belangrijk haar steentje bij te dragen aan het creëren van een meer duurzame samenleving. In dat kader heeft Tamoil onder andere het volgende ondernomen:

  • De introductie van het zuivere, duurzame product Neste MY Renewable Diesel op 58 locaties.
  • Aanbieden van het product CNG op 17 locaties
  • Als eerste in Nederland luifelverlichting toegepast op basis van LED verlichting.
  • Produceren van groene stroom voor haar netwerk van tankstations door middel van een samenwerking in het Zonnepark XXL (zie ook ons nieuwsbericht)

Maatschappelijk betrokkenheid

Ook vindt Tamoil het van groot belang maatschappelijk betrokken te zijn door sponsoring en het steunen van goede doelen. Op verschillende niveaus draagt Tamoil haar steentje bij:

  • Ondersteuning van landelijke goede doelen (de opbrengst van de kleding verzamelcontainers op onze tankstations komt volledig ten goede van de Alpe d’Huzes, KWF en de Robert Kalkman Foundation)
  • Sponsoring van regionale activiteiten (o.a. Nationale Jeugdronde)
  • Ondersteunen van plaatselijke activiteiten (o.a. Roparun, sponsoring plaatselijke verenigingen)

Veiligheid en milieu

Al het mogelijke wordt gedaan om de veiligheid van klanten, werknemers, relaties en anderen te waarborgen. Vanzelfsprekend exploiteert Tamoil Nederland haar tankstations conform de geldende milieueisen.

Integriteit, respect en duidelijke kaders

Bovendien vinden wij dat onze activiteiten een toegevoegde waarde moeten bieden. Dit kan het beste bereikt wordt binnen een cultuur, die gebaseerd is op integriteit en respect. Binnen een duidelijk kader dat voldoet aan alle regelgeving en volgens een duidelijke gedragscode met effectieve maatregelen om omkoping, corruptie en andere misstanden te voorkomen.

Daarom volgen alle medewerkers de Code of Conduct van Oilinvest. Overtredingen van deze gedragscode kunnen (anoniem) gemeld worden via de volgende link: https://www.bkms-system.net/oilinvest

Tamoil in Europa

Tamoil in Europa

Tamoil in Nederland is onderdeel van een Europees olieconcern. De Oilinvest Groep is een brandstofleverancier in de Europese downstream olie- en gassector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. De Oilinvest Groep is betrokken bij het leveren, verhandelen, raffineren en verkopen van petroleum producten in verschillende Europese landen. De groep raffineert ruwe olie en zet verwerkte olieproducten op de Europese markt onder de merknamen Tamoil en HEM. Meer informatie over de activiteiten in andere Europese landen kunt u terecht op de websites van Oilinvest, Tamoil Italië, Tamoil Duitsland, Tamoil Zwitserland, en Tamoil Spanje.

Samenwerking met Shell

Tamoil en Shell hebben onlangs een nieuwe overeenkomst getekend die hun samenwerking verder intensiveert. Naast het merk Tamoil exploiteren wij nu ook 28 Shell stations. Deze activiteiten zijn ondergebracht in B.V. Exploitatiemaatschappij BZL.

Lees meer over BZL