AdBlue tanken kan nu ook bij Tamoil Express in Beesd

· Nieuws
AdBlue tanken in Beesd

Na een grondige verbouwing is Tamoil Express aan de Parkweg 85 in Beesd officieel open. Bij dit onbemande tankstation kunt u terecht voor benzine, diesel en CNG. Vanaf vandaag kunnen zowel vrachtwagens en bestelauto’s als personenauto’s hier AdBlue tanken. AdBlue is een oplossing die wordt gebruikt in dieselvoertuigen om ze schoner te laten rijden.

Wat is AdBlue?

AdBlue is een mix van zuiver water en ureum. Het mengsel wordt toegevoegd aan de uitlaatgassen in een speciale katalysator. Dit zorgt voor een lagere uitstoot van stikstofoxide (NOx) door dieselmotoren. Meer informatie kunt u ook  vinden op de productpagina van AdBlue op deze website.

Waar kan ik AdBlue tanken?

Speciaal voor vrachtwagens en bestelauto’s heeft Tamoil op 22 tankstations een AdBlue tankinstallatie staan. Via de Tamoil pomplocator vindt u snel en gemakkelijk het dichtstbijzijnde tankstation met dit product. Over het algemeen kunt u in de Tamoil shops ook AdBlue kopen in 5 of 10 liter cans. Zo kunt u altijd eenvoudig uw AdBlue tank bijvullen.

Wat is het verbruik van AdBlue?

Het verbruik van deze toevoeging hangt af van onder andere gebruik van uw voertuig, zoals lange afstanden rijden of juist veel binnen de bebouwde kom. Een volle tank AdBlue is voldoende voor meerdere volle tanks brandstof. U hoeft AdBlue dus niet zo vaak bij te vullen als uw dieseltank. Voor vrachtwagens is dat ongeveer 4% tot 8% van het dieselverbruik. Dat komt neer op ongeveer 1,5 liter per 100 kilometer. Tankt u AdBlue met een personenauto? Dan ligt het verbruik veel lager. Ongeveer 2 liter per 1.000 kilometer.

De prijs van een liter AdBlue vindt u uiteraard op onze website en op de Tamoil tankstations met dit product.