Annemarieke van Peppen wint Tamoil Cultuurprijs 2018

· Nieuws

De Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren is dit jaar toegekend aan Annemarieke van Peppen. De jury, onder voorzitterschap van Willem Vermeulen, was unaniem in haar oordeel om de prijs aan haar toe te kennen.

Annemarieke van Peppen

Annemarieke is impact art kunstenaar en vindt haar inspiratie in de (mede)mens en haar/zijn verhaal. Na haar mode opleiding en een aantal lange reizen legde ze zich toe op polaroidkunst en web design. Vervolgens ontwikkelde ze zich op het gebied van het maken van installaties en collages. Enige jaren geleden werd ze uitgenodigd om ‘artist in residence’ te zijn in het Markiezenhof. Hier ontstonden installaties in het kader van het project “Beweeg Me”.

De laatste jaren kwam haar ontwikkeling in een stroomversnelling. De projecten verhuisden van Bergen op Zoom naar o.a. Eindhoven, Barcelona en (binnenkort) Antwerpen. Momenteel is ze zowel werkzaam in Bergen op Zoom (project Café Atelier) als in Breda (BredaPhoto: To Infinity and Beyond).

Prijsuitreiking

De prijs, bestaande uit een replica van de Zeeridder windvaan op de toren van het Markiezenhof, een oorkonde en een geldbedrag, wordt uitgereikt op zaterdag 10 november a.s. in de Hofzaal van het Markiezenhof. Deze plechtigheid begint om 12.00 uur en staat open voor iedereen.

De jury van de Tamoil prijs bestaat, naast voorzitter Willem Vermeulen, uit Floor de Groot, Annebelle Kools-van der Wielen, Hans Jorg van Broekhoven en Jasper Witjes.