Elly Kellner wint de Tamoil prijs 2019

· Nieuws

De Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren gaat dit jaar naar singer-songwriter Elly Kellner uit Bergen op Zoom. De jury, onder voorzitterschap van Willem Vermeulen, was unaniem in haar oordeel om de prijs aan haar toe te kennen. De Tamoil prijs bestaat uit een replica van de in 1981 door Sakko – bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het bedrijf – geschonken zeeridder windvaan op de toren van het Markiezenhof, een oorkonde en een geldbedrag. Elly neemt op zaterdag 9 november 2019 de prijs in ontvangst in de Hofzaal van het Markiezenhof. Ook dit jaar begint de plechtigheid om 12.00 uur en staat open voor belangstellenden.

Tamoil-Prijs 2019 naar Elly Kellner singer-songwriter photocredits Studios La Fabrique door Sebastian Sellner

De winnares van de Tamoil prijs

Elly Kellner is in 1976 geboren in Antwerpen en heeft een deel van haar jeugd doorgebracht in Zeeland. Ook woonde ze enkele jaren in het Engelse Luton. Nu woont ze al weer geruime tijd in de Markiezenstad.

We kunnen haar gerust een multi-talent noemen; al vanaf haar 9-de jaar begon ze teksten te schrijven en op eigen gecomponeerde melodieën te zingen. Daarnaast ontwikkelde ze zich als striptekenaar en is ze zeer bedreven met multimedia. (fotografie, film, internet, computergebruik, editen, etc).

Inmiddels zijn enkele albums van haar uitgebracht, zowel solo als in samenwerking met (internationale) collega’s. Haar inspiratiebron is het leven zelf, met al z’n wel en wee. Een mooie getuige daarvan is haar album: “Zinken en zweven”. Haar teksten zijn zowel Nederlandstalig als Engelstalig en de songs kunnen gekwalificeerd worden als lyrische pop en folk. 

In het voorjaar van 2019 werd ze uitgekozen om mee te werken aan het internationale “Beyond Music Project” waarvoor ze in Frankrijk verbleef en opnames maakte in de studio’s van “la Fabrique”.  Ze werkte samen met de Canadese zangeres Shannon Lyon en de Amerikaanse Heather Bond. Samen met deze laatste zangeres treedt Elly op 29 september a.s. op tijdens een intiem luisterconcert in centrum Ont-Moet, buitenvest 94 te Bergen op Zoom. 

Dit en nog veel meer was voor de jury aanleiding om Elly Kellner de Tamoil Cultuurprijs 2019 toe te kennen. In deze jury hebben, naast voorzitter Willem Vermeulen, zitting Annebelle Kools, Karen Albers, Hans-Jorg van Broekhoven en Jasper Witjes.