In-app-betalen met MultiTankcard als eerste mogelijk bij de tankstations van Tamoil

· Nieuws

Tanken wordt nog eenvoudiger voor houders van een mobiliteitspas van MultiTankcard. Met de optie voor in-app betalen hoef je (bijna) je auto niet meer uit bij het benzinestation. MultiTankcard wil als eerste mobiliteitspasaanbieder dekking bieden voor mobiel betalen bij alle tankstations in Nederland. De in-app-betaalmogelijkheid kan als eerste gebruikt worden bij de tankstations van Tamoil, andere maatschappijen volgen later dit jaar. MultiTankcard heeft het volgende persbericht op 15 juni 2021 doen uitgaan:

“De traditionele tankpas werkt nog altijd prima en veilig met een magneetstrip, maar wij leven nu wel in 2021”, legt Patrick Roozeman, algemeen directeur van MultiTankcard uit. “We kregen steeds meer vragen uit de markt wanneer mobiel betalen mogelijk zou zijn. Dat kan nu met onze volledig vernieuwde app, die ook inzicht in locaties en prijzen geeft. Als je innoveert, dan beter in één keer goed. Een aantal benzinemerken heeft inmiddels een eigen app voor mobiel betalen. Maar daarmee kan de automobilist alleen bij dit ene merk terecht. Het unieke van de app van MultiTankcard is dat deze uiteindelijk uitgerold kan worden over alle 4.200 tankstations in Nederland. Je kunt er straks overal mee terecht. Dat is, ook internationaal gezien, bijzonder.”

De in-app-betaalmogelijkheid kan als eerste gebruikt worden bij de circa 200 tankstations van Tamoil. Jeroen Buyk, Retail Manager bij Tamoil, is blij om vanaf het begin bij dit initiatief betrokken te zijn: “Gemak dient de mens. We zien dat de behoefte aan mobiel betalen bij onze klanten groeit. We sluiten ons daarom graag aan bij deze mooie stap van MultiTankcard en zijn trots om aan de basis te staan van dit project.”  

Zo makkelijk werkt het

Kilometerstanden onthouden onderweg naar de kassa, wachten in een lange rij, het is straks allemaal niet meer nodig. Want zo makkelijk werkt het: open de app vanuit de auto, toets de kilometerstand, de pincode, de gewenste soort benzine en het nummer van de pomp in en accordeer de transactie. Stap dan uit om te tanken, klaar! Ook in tijden van corona is het wel zo prettig om op afstand te kunnen afrekenen. En voor wie ’s avonds in het donker bij een onbemande pomp staat, is het een veilig gevoel om niet met een pas in de hand naar buiten te hoeven. De pomphouder zal je niet van diefstal verdenken, want hij ziet via zijn kassasysteem dat je betaald hebt.

Mobiel betalen heeft de toekomst

Samenwerkingspartner bij de ontwikkeling van de app is TSG Netherlands, aanbieder van geïntegreerde betaaloplossingen (MobyPay). Frans Somers van TSG: “Mobiel betalen heeft de toekomst omdat het makkelijk, snel en gebruiksvriendelijk is. De automobilist hoeft alleen maar de slang te pakken en kan na het tanken weer weg. Maar we bieden pomphouders ook nog de mogelijkheid om een voucher te sturen na het tanken die gebruikt kan worden in de shop.”

In het derde en vierde kwartaal van dit jaar sluiten andere ketens aan en de verwachting is dat de dekking tegen het jaareinde 40-50% is. “Maar we gaan voor een 100% landelijk dekkend betaalnetwerk binnen afzienbare tijd. Daar werken we keihard aan”, aldus Patrick Roozeman. Automobilisten zien in de locator in de app of een tankstation deelneemt. Ook als je de app opent en een station neemt deel, dan zie je automatisch de in-app betaaloptie verschijnen. De in-app-betaalmogelijkheid is vanaf nu beschikbaar voor werknemers, mkb’ers en zzp’ers met een MoveMove-pas van MultiTankcard. Vanaf juli is de app ook beschikbaar voor alle leaseautorijders met de MultiTankcard-pas.