Snelladen bij Tamoil Express Maastricht op kleinverbruik netaansluiting door lokale batterij

· Nieuws

Bij Tamoil Express Maastricht aan de Via Regia is recent een snellader met batterij geplaatst. De batterij wordt via de bestaande kleinverbruikers-netaansluiting opgeladen, waardoor het aanleggen van een verzwaarde netaansluiting niet nodig is. Vanuit de batterij worden elektrische voertuigen in ongeveer 20 tot 40 minuten volledig opgeladen.

Vincent Clarijs (Tamoil Nederland) en Ferry Tap (Jolt Energy)

De snellader is geschikt voor het gelijktijdig opladen van twee elektrische personenauto’s of bestelbusjes. Deze kunnen worden opgeladen met een maximaal vermogen van 300kW. Afhankelijk van de maximale laadsnelheid van het voertuig kan de batterij hiermee in minder dan een half uur volledig worden opgeladen. Deze slimme oplossing is een initiatief van Tamoil en Jolt Energy.

“Deze Jolt lader is een belangrijk hulpmiddel om ons aanbod van elektrisch laden op een flexibele manier op te schalen zonder daarbij de uitdaging van langdurende upgrades van het elektriciteitsnet af te wachten. Op deze wijze kunnen we de elektrische rijder snel bedienen” legt Vincent Clarijs van Tamoil Nederland uit.

Ferry Tap (Jolt) voegt toe: “We hebben een oplaadoplossing ontwikkeld die ultrasnel is en eenvoudig op bijna elke locatie kan worden geïnstalleerd. Door de lader te combineren met een accubuffer lossen we de uitdagingen van netverstopping en ruimtebeperking op, vooral op locaties in binnensteden. We zijn nu op zoek naar verdere locatiepartners om ons premium opladen met hoog vermogen naar alle Nederlandse grootstedelijke gebieden te brengen.”