Tamoil draagt bij aan het Fossielvrij Weekend

· Nieuws

Aankomend weekend, van 9 t/m 11 oktober, vindt het Fossielvrij Weekend plaats in de 3 noordelijke provincies. Weliswaar dit jaar in verband met de coronamaatregelen in aangepaste, digitale vorm. Samen met partners vraagt Tamoil tijdens dit weekend aandacht voor Neste MY Renewable Diesel™. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90% verminderd.

Op deze wijze hoopt Tamoil bij te dragen aan het doel van het Fossielvrij Weekend: tijdens de 3 dagen 1 miljoen fossielvrije kilometers realiseren. Movefit, de officiële app voor het Fossielvrij Weekend, registreert al deze duurzame kilometers van 9 t/m 11 oktober. De app is te downloaden via https://fossielvrijeweken.nl/movefit-app/

Tamoil promoot fossielvrije diesel

Tamoil investeert in duurzaamheid en is maatschappelijk betrokken. Vanuit deze kernwaarden ontstond vorig jaar een nauwe samenwerking met het Finse bedrijf Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen en verkozen tot de derde meest duurzame onderneming ter wereld. Als resultaat van die samenwerking biedt Tamoil op maar liefst 48 locaties in Nederland het fossielvrije product Neste MY Renewable Diesel™ reeds aan. Dit brengt Tamoil met veel enthousiasme onder de aandacht tijdens het Fossielvrij Weekend:

Maak kan op een gratis tankbeurt!
  • Maak tijdens het Fossielvrij Weekend (9 t/m 11 oktober) kennis met Neste MY Renewable Diesel™ en draag uw steentje bij aan het milieu. Maak daarbij elke dag kans op een gratis tankbeurt Neste MY Renewable Diesel™. Tankt u als particulier? Download nu de Tamoil app voor (extra) korting.

Ontvang een gratis informatie pakket.

  • Op zaterdag 10 oktober zal er een medewerker van Tamoil aanwezig zijn bij Tamoil Express Groningen Peizerweg om geïnteresseerden te informeren over Neste MY Renewable Diesel™.

Tamoil wint een fossielvrij dino-ei

Tamoil is de trotse winnaar van een fossielvrij dino-ei uit handen van de Groningse bekendheid Wilbert van de Kamp. De uitreiking is vastgelegd in een video waarin Wilbert zich voor doet als archeoloog/paleontoloog. Als expert in zijn vakgebied is hij gevraagd voor iets heel nieuws: Fossielvrije oplossingen onderzoeken en beoordelen. Gewapend met een camera, zijn schep en zijn borstel gaat Wilbert op pad om te kijken hoe bedrijven presteren op het gebied van ‘fossiel-vrijheid’. Hij kijkt welke oplossingen er zijn en gaat deze ook testen. Tijdens de test beoordeelt Wilbert de oplossingen op duurzaamheid, kwaliteit, fossielvrijheid en levensgenot. De bedrijven die het volgens Wilbert echt goed doen, krijgen van hem het enige echte “Fossielvrije dino-ei” (een sticker op de deur), het kenmerk dat je lekker fossielvrij bezig bent. En van die bedrijven zijn wij er dus één!

Fossielvrij Weekend gaat online

Het gehele programma van het Fossielvrij Weekend is in verband met coronamaatregelen online. De activiteiten worden live gestreamd vanuit EM2 in Groningen. Met het diverse programma hoopt de Stichting Fossielvrij Weekend niet alleen inspiratie te brengen rondom fossielvrij en duurzaamheid, maar ook het gedwongen thuiswerken wat te verlichten.

Riaz van den Bosch, Card Manager bij Tamoil, zal tijdens de livestream vrijdag 9 oktober tussen 09.00 – 10.30 uur in de talkshow online te zien zijn. Hij zal ingaan op het fossielvrij tanken bij Tamoil. De Talkshow wordt geleid door Myra Eeken-Hermans en Jan Rotmans zal een lezing geven (vanuit Centrum Duurzaam in Friesland).

Vrijdagavond van 20.00 – 21.30 uur is er een online ‘Fossil Free Night Out’ georganiseerd met een pubquiz. Tijdens de pubquiz worden er ondermeer vragen over Tamoil en Neste MY Renewable Diesel gesteld. De organisatie roept het publiek op om een team te vormen met collega’s, vrienden of huis-, dorps- of klasgenoten en gezamenlijk kennis te testen over fossielvrije mobiliteit, thuiswerken, biodiversiteit, politiek en bekende Nederlanders.

Mocht u interesse hebben om mee te doen: aanmelden voor de pubquiz kan via www.fossielvrijeweken.nl/pubquiz. Aanmelden voor de livestreams is niet nodig, maar wilt u een link ontvangen vlak voor de start van elke stream, laat dan uw mailadres achter op  www.fossielvrijeweken.nl/livestreams.