Tamoil en JOLT lanceren Ultra-Fast EV Charging op Tamoil stations in Nederland

· Nieuws

Met trots kondigen Tamoil Nederland en Jolt Energy Group hun overeenkomst aan voor de plaatsing van MerlinOne Ultra-Fast-laadstations van JOLT op 33 Tamoil tankstations in Nederland vanaf 2022.

Ronald Kempen, Managing Director Tamoil Nederland en Ferry Tap, General Manager Benelux JOLT Energy Group.

“De samenwerking met JOLT markeert het begin van een snelle overgang naar het bedienen van ons groeiende klantenbestand, dat elektrisch rijdt. De MerlinOne Ultra-Fast Charger is een belangrijk hulpmiddel om ons aanbod van elektrisch laden op een flexibele manier op te schalen zonder daarbij de uitdaging van langdurende upgrades van het elektriciteitsnet aan te gaan. We zijn erg blij om samen met JOLT aan deze e-reis te beginnen.” zegt Ronald Kempen, algemeen directeur van Tamoil Nederland B.V.

Het MerlinOne laadstation is door JOLT speciaal ontworpen en ontwikkeld voor laadsituaties in de stad, waar het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden bemoeilijkt. “Zodra het project operationeel is kunnen wij elektrische rijders in 10 tot 15 minuten in hun wekelijkse laadbehoefte voorzien; een aanzienlijke verbetering ten opzichte van bestaande oplaadalternatieven thuis en op straat”, aldus Maurice Neligan, CEO van JOLT.

JOLT Energy Group is een in Dublin, München en Boston gevestigde groep die in 2017 is opgericht door een team van voormalige managers in de auto- en energietechniek met als doel het traditionele stadsladen te veranderen. JOLT zet zich in voor de bouw van een netwerk van ultrasnelle opladers in de grote steden de komende tien jaar. JOLT gebruikt daarbij geavanceerde mobiele laadstations met geïntegreerde batterijen om de zwakke punten van het bestaande elektriciteitsnet aan te vullen. In sommige gevallen betekent dit dat laadstations worden ingezet als batterijpakketten in stadsstraten en deze vervangen worden door vers opgeladen eenheden zodra ze leeg zijn.

De samenwerking met Tamoil zal deel uitmaken van JOLT’s ChargeMyCity-campagne, die gericht is op het bevorderen van de mobiliteitstransitie in gemeenschappen door grondeigenaren, financiering en laadmogelijkheden samen te brengen in regionale laadprojecten.