Tamoil klanten vinden opgeven geen optie

· Nieuws
Opgeven is geen optie

Van links naar rechts: Ed Visser, Marcel van Kessel, Peter Etman, Ruud Wiek en Marco van Nassau.

Op woensdag 20 april 2016 ontving de stichting Alpe d’HuZes uit handen van Tamoil Nederland directeur Peter Etman en de heer Ed Visser van Benelux Recycling het bedrag van € 40.403,20. Dit bedrag is tot stand gekomen door de bijdrage van de klanten van Tamoil. Zij hebben de afgelopen tweeënhalf jaar regelmatig kleding gedoneerd voor het goede doel.

“Het doet goed om te zien dat onze klanten ook betrokken zijn. Het komt regelmatig voor dat containers tussentijds moeten worden geleegd, omdat ze overvol zitten”, vertelt Peter Etman. “Het geeft aan dat zij, net als de vrijwilligers van de stichting Alpe d’HuZes, opgeven ook geen optie vinden.”

De samenwerking van Tamoil met Benelux Recycling is in 2012 gestart met de plaatsing van kledingcontainers op 36 tankstations. Inmiddels zijn 53 locaties in het Tamoil netwerk voorzien van een kledingcontainer. De opbrengst van de kledinginzameling wordt verdeeld tussen de stichting Alpe d’HuZes en de Robert Kalkman Foundation. Daarnaast levert Tamoil Nederland als vriend van KWF Kankerbestrijding jaarlijks een structurele bijdrage in de strijd tegen kanker.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ‘opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen  om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund. De opgehaalde sponsorgelden gaan direct naar KWF Kankerbestrijding en komen voor 100% ten goede aan de door KWF en Alpe d’HuZes benoemde doelen. Meer informatie vindt u op www.opgevenisgeenoptie.nl.