Tamoil Nederland en Jolt Energy plaatsen High Power snelladers

· Nieuws

Jolt Energy en Tamoil Nederland hebben de uitbreiding van de high-power laadinfrastructuur in Nederland aangekondigd. De samenwerking omvat de installatie van High Power Charging (HPC)-snelladers bij diverse Tamoil-stations in het hele land. De innovatieve aanpak van Jolt richt zich op stedelijke micro-laadparken met 2 tot 4 laadpunten op drukke locaties waarbij het bestaande elektriciteitsnet het aanbieden van ultrasnel laden bemoeilijkt. Het bereiken van hoge laadsnelheden tot 300 kW zonder netuitbreiding is mogelijk met een geïntegreerd batterijopslagsysteem.

In de afgelopen maanden zijn HPC-laadstations geïnstalleerd bij Tamoil-stations in steden als Den Haag, Maastricht, Groningen en Eindhoven. De uitrol van extra locaties gaat het hele jaar door. Jolt wil snelladen naar steden in Duitsland en Nederland brengen door samen te werken met locatiepartners zoals Tamoil. Daarnaast werkt Jolt samen met verschillende entiteiten zoals winkelketens, commerciële vastgoedbedrijven, quick service restaurants en gemeenten.

“Onze HPC-oplader is speciaal ontworpen voor dichtbevolkte gebieden, waar opladen met hoog vermogen anders onmogelijk zou zijn vanwege de trage uitbreiding van het elektriciteitsnet. Onze technologie is bijzonder geschikt voor de behoeften van de Nederlandse markt,” legt Maurice Neligan, CEO van Jolt, uit. “Met Tamoil als locatiepartner kunnen we een belangrijke bijdrage leveren om Nederland te helpen zijn klimaatdoelstellingen te halen.”

De samenwerking met Jolt markeert het begin van een snelle transitie naar het bedienen van het groeiende klantenbestand, dat elektrisch rijdt. De HPC-snellader is een belangrijk hulpmiddel om ons aanbod van elektrisch laden op een flexibele manier op te schalen zonder daarbij de uitdaging van langdurende upgrades van het elektriciteitsnet af te wachten.  

Met een laadvermogen tot 300 kW kunnen elektrische auto’s meer dan 100 kilometer bereik krijgen in slechts vijf minuten, veel sneller dan conventionele AC of DC laadstations. In dichtbevolkte gebieden is ruimtebesparing een andere cruciale factor. Een Jolt HPC-station kan ongeveer 15 conventionele AC-laadstations vervangen, waardoor parkeerruimte wordt bespaard en er ruimte vrijkomt voor fietspaden, trottoirs en openbaar vervoer.