Tamoil Nederland plaatst eerste snellader in Noord-Nederland

· Nieuws

De elektrisch rijder kan sinds kort ook bij Tamoil terecht in Noord-Nederland. De eerste snellader in het noordelijk netwerk van Tamoil is in bedrijf genomen op het tankstation aan de Antares 2 in Klazienaveen. Het tankstation is gelegen bij de afslag 6 aan snelweg A37.

In Zuid Nederland is vorig jaar de eerste snellader geplaatst in Eindhoven aan de Bonifaciuslaan. Komend jaar zullen er naar verwachting nog meer snelladers volgen op bemande Tamoil locaties.

Snellader biedt groene stroom aan

Tamoil speelt een steeds grotere rol op de Nederlandse brandstofmarkt en exploiteert nu 225 tankstations in Nederland. “Onze ambitie is niet alleen om de komende jaren het aantal tankstations verder uit te breiden.”, zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland. “Daarnaast zoeken wij altijd naar manieren om verder te verduurzamen. Zo biedt onze snellader in Klazienaveen groene stroom aan onder de naam T-Electric. Deze stroom komt vanuit het Zonnepark XXL bij het TT Circuit in Assen, waar Tamoil aandeelhouder is.”.

“We hebben voor snelladers gekozen omdat als de consument 80 procent oplaadt, hij daarvoor niet meer dan een half uur kwijt wil zijn. Dat is precies de maximumtijd die men in een tankstation wil doorbrengen voor een broodje en een kop koffie.” legt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland uit.  

Snelladen of tanken

Voor hoge kwaliteit fossiele brandstof tegen een aantrekkelijke prijs kunnen voertuigen ook terecht bij Tamoil tankstation Klazienaveen. Op het station wordt reguliere Diesel, Euro 95, Superplus 98 en AdBlue aangeboden. Er is een shop aanwezig met snacks en dranken. Ook kan men voordelig wassen in de wasbox.