Tamoil ziet grote toekomst voor fossielvrije diesel

· Nieuws

Neste MY Renewable Diesel per direct verkrijgbaar op 22 extra locaties in Nederland

Tamoil Nederland ziet een grote toekomst voor fossielvrije diesel in Nederland. Het bedrijf stelt daarom per direct op maar liefst 22 nieuwe locaties de fossielvrije diesel Neste MY Renewable Diesel™ beschikbaar. De samenwerking met Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en verkozen tot één van de duurzaamste bedrijven ter wereld, is een intensivering van een succesvol partnership dat in november 2019 is gestart. Destijds bood Tamoil al op 12 locaties de fossielvrije diesel van Neste aan. Door het succes wordt dit nu uitgebreid naar in totaal 34 locaties, verspreid over heel Nederland.

Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90% verminderd. Neste MY Renewable Diesel is een paraffinische diesel genaamd HVO wat staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en voornamelijk gemaakt wordt van grondstoffen uit afval- en restproducten. Dit gaat bijvoorbeeld om afvalproducten, die niet gebruikt kunnen worden voor menselijke consumptie en dus anders worden gestort of verbrand. Nu worden deze afvalproducten aangewend om fossielvrije diesel van te maken. Neste MY Renewable Diesel is direct inzetbaar in alle dieselmotoren van auto’s, bussen en vrachtwagens. Het gebruik van Neste MY Renewable Diesel vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.   

Locaties

U kunt Neste MY Renewable Diesel tanken bij Tamoil in Akkrum, Alkmaar, Amersfoort, Andijk, Beesd, Bergeijk, Bergen op Zoom (Van Konijnenburgweg), Berkel en Rodenrijs, Den Haag, Drachten, Edam, Eethen, Eindhoven (Sint Bonifaciuslaan), Emmeloord, Harderwijk, Heerlen, Hilversum, Leeuwarden, Maastricht, Marrum, Meppel (Rabroekenweg), Oegstgeest, Ossendrecht, Oud-Beijerland, Purmerend, Scheemda, Steenbergen (Van Bredastraat), Suameer, Terneuzen (Zuidpoort), Tilburg (Ringbaan-Noord), Valkenswaard, Veghel, Winsum en Wolvega. De adressen van deze tankstations vindt u in de pomplocator op deze website.

Samenwerking

“Tamoil heeft Neste MY Renewable Diesel het afgelopen jaar met succes in de Nederlandse markt gezet. Dat succes willen wij graag een vervolg geven omdat wij een grote toekomst zien voor fossielvrije diesels. Om die reden gaan wij de hernieuwbare brandstof van Neste op veel meer locaties in Nederland aanbieden. Hierdoor kunnen wij ook in de toekomst aan de sterk groeiende vraag blijven voldoen,” zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland B.V.   “De klimaatcrisis is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90% verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Wij zijn dan ook zeer opgetogen dat onze distributiepartner Tamoil besluit om op een flink aantal nieuwe locaties ons prachtige product aan te bieden. Tamoil is voor Neste een betrouwbare partner met een groot bereik in de Nederlandse markt. Wij delen met Tamoil het optimisme over Neste MY Renewable Diesel en gaan ervan uit dat we onze succesvolle samenwerking de komende jaren verder uitbreiden,” legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.

Tamoil

Tamoil is meer dan 70 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Het bedrijf exploiteert 212 tankstations in Nederland en heeft daarmee een marktaandeel van ruim 5%. Tamoil investeert in duurzaamheid en is maatschappelijk betrokken. Zo produceert Tamoil groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt het klanten op een aantal tankstations duurzame brandstoffen, zoals CNG en Neste MY Renewable Diesel. Door middel van donatie aan stichting Alpe d’huZes van de opbrengsten van kledingcontainers, die op haar stations staan, draagt Tamoil bij aan onderzoek naar kanker. Tamoil is onderdeel van de Oilinvest Groep, een olieconcern met tankstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met het brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Neste is ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceert ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. Tevens is Neste een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. Het Finse bedrijf wil een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2019 bedroeg de omzet van Neste 15,8 miljard euro. In 2020 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl.