Wat we samen doen voor meer groen

· Nieuws

Als samenleving staan we aan het begin van een energietransitie, die behoeften en wensen verandert en veel nieuwe mogelijkheden biedt. Al jaren tracht Tamoil in toenemende mate een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving en die bijdrage gaat zij steeds verder vergroten. Wij blijven daarbij luisteren naar jouw wensen en proberen je natuurlijk zo goed mogelijk te informeren over wat we je kunnen bieden. Hieronder maken we daar een begin mee.

Tot 90% CO2e reductie met Neste MY Renewable Diesel™

Het aanbod op onze stations wordt steeds verder uitgebreid met duurzame brandstoffen zoals Neste MY Renewable Diesel™ en CNG . Daarnaast komen er steeds meer mogelijkheden om elektrisch te laden op onze stations.

Neste MY Renewable Diesel™ is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO 100) dat de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) per direct en ingrijpend verminderd. In vergelijking met fossiele diesel levert Neste MY Renewable Diesel tot wel 90% CO2e-reductie. Neste MY is een directe fossiele dieselvervanger. Geschikt voor alle dieselmotoren; zonder aanpassing aan jouw auto en dus zonder extra investering.

Neste MY Renewable Diesel is gebaseerd op de gepatenteerde NEXBTL-technologie die het mogelijk maakt hernieuwbare diesel van topkwaliteit te maken uit afvalvetten, restmateriaal en andere hernieuwbare grondstoffen.

  • Krachtige prestaties. Snellere en zuiverdere verbranding.
  • Tot wel 90% CO2-reductie vergeleken met fossiele diesel.
  • Geschikt voor alle dieselmotoren. Geen aanpassingen vereist.

Schoner rijden op groen gas

CNG is Compressed Natural Gas of letterlijk vertaald aardgas onder druk. Het is een fossiele brandstof. Maar dan met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 ten opzichte van benzine en diesel.

Op onze tankstations wordt CNG verkocht van OrangeGas en PitPoint. Beide leveranciers bieden je groen gas aan. Deze duurzame variant van aardgas wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas.

Biogas wordt onder andere gemaakt van slib, koeienmest en GFT afval. De productie is schoon en het product is hernieuwbaar. Na de productie wordt het gas gezuiverd en gedroogd. Na een laatste bewerking krijgt biogas dezelfde kwaliteit als aardgas. Dan mag het groen gas heten.

Wilt u weten waar je in ons netwerk CNG kunt tanken bij u in de buurt? Kijk dan op de pagina Tankstations.

Sta even stil om te (snel)laden bij Tamoil

Als je elektrisch rijdt, kun je nu ook bij Tamoil terecht. Via de T-Electric laadpaal laad je je auto snel en gemakkelijk op.

De meeste bestuurders laden hun elektrische voertuig thuis of op het werk op. Wie hier niet de mogelijkheid voor heeft of toch even tijdens een rit moet opladen, biedt de T-Electric laadpaal op Tamoil stations de power voor ieder elektrisch voertuig. Meer informatie vind je op onze pagina laadpalen.

Binnen het netwerk van Tamoil zijn AC laders, snelladers (50kW) en Super Chargers (100, 125 en 150kW) geplaatst. Tamoil werkt hard aan uitbreiding van de laadfaciliteiten op de stations. Komende jaren zullen er steeds meer T-Electric laadpalen op Tamoil stations geplaatst worden. Kijk voor een T-Electric laadpaal bij je in de buurt op onze website.

Groene stroom

Tamoil heeft een aandeel in Zonnepark XXL om groene stroom te produceren voor haar netwerk van tankstations. Deze stroom wordt duurzaam opgewekt en mede gebruikt voor de laadpalen op onze stations. Tamoil was de eerste in Nederland om luifelverlichting toe te passen op basis van LED verlichting in haar netwerk.

Een nieuw leven voor jouw kleding

Kleding kun je bij Tamoil inleveren in één van de speciale kledingcontainers. Zo steun je, samen met Tamoil, een aantal goede doelen. De opbrengst van de kledinginzameling gaat namelijk volledig naar het KWF, de Stichting Alpe d’HuZes en de Robert Kalkman Foundation. Op 34 Tamoil tankstations door heel Nederland vind je inzamelcontainers om kleding te doneren. Zie hier bij welke stations je een kledingcontainer kunt vinden.

Meer weten over onze duurzame initiatieven?

Neem dan contact op met onze Customer Service. Wij informeren je graag verder.