Tamoil opent eerste Blauwe Diesel pomp in Noord-Holland

· Nieuws

Wethouder Marcel van Zon van de gemeente Alkmaar en Stadswerk072 directeur Peter Mol hebben woensdag de eerste Blauwe Diesel pomp in Noord-Holland officieel in gebruik genomen. Vanaf nu kunnen ook dieselrijders uit Alkmaar fossielvrij rijden.

Opening Blauwe Diesel pomp bij Tamoil Alkmaar

Blauwe Diesel is sinds april te koop bij de Tamoil Express stations in Akkrum, Drachten, Kollum, Leeuwarden, Marrum, Suameer, Winsum en Wolvega. Na een geslaagde testperiode op deze Friese tankstations bekijkt Tamoil de mogelijkheden om Blauwe Diesel ook buiten Friesland op meer van haar stations aan te bieden.  Het duurzame alternatief voor diesel is nu dus ook verkrijgbaar op het Tamoil tankstation aan de Bestevaerstraat 71 in Alkmaar.

Fossielvrij

Blauwe Diesel 100 is een HVO, een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Zo is deze diesel geheel fossielvrij en emissiearm. Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen. De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend.

Daarnaast reduceert Blauwe Diesel 100 de CO2-uitstoot met maar liefst 89% ten opzichte van gewone diesel. Leuk om te weten is dat Blauwe Diesel ook werkelijk blauw van kleur is. Blauwe Diesel 100 voldoet aan de brandstofnormeringen ASTM D975 en EN 15940. Bovendien is het product ook ISCC-EU gecertificeerd.

Meer informatie over Blauwe Diesel 100 vindt u op de productpagina op deze website.